Boľavé, či opuchnuté nohy a kŕčové žily

Chronické žilové ochorenie

Festival Zdravia 2024: Podujatie s dôrazom na prevenciu a osvetu

V dnešnej dobe je starostlivosť o zdravie viac než len módnym trendom - stáva sa prioritou. V kontexte tejto potreby poisťovňa Dôvera odštartovala Festival Zdravia, zahŕňajúci edukatívne aktivity a vyšetrenia, ktoré majú za cieľ zlepšiť povedomie o chronických ochoreniach a podporiť zdravý životný štýl.

Príďte sa vyšetriť aj VY!

Podujatie organizované v spolupráci s viacerými partnermi, vrátane lídra v liečbe hypertenzie a chronického žilového ochorenia - spoločnosti Servier Slovensko, sa uskutoční v 24. mestách od 30. apríla 2024 do 28. júna 2024. Jedným z hlavných „lákadiel“ tohto podujatia je poskytnutie možnosti vyšetrenia zdravotného stavu pre záujemcov. Vždy v čase od 10:00 do 18:00 hodiny budú vo vybraných mestách k dispozícii rôzne formy vyšetrení, ktoré umožnia zistiť prítomnosť chronických ochorení a zvýšiť povedomie o ich dôležitosti.

Kde sa môžem zadarmo vyšetriť?

Ako odhaliť žilový reflux?

Jednou z hlavných aktivít Festivalu Zdravia je vyšetrenie a edukácia verejnosti o chronickom žilovom ochorení. Máte možnosť podstúpiť neinvazívne skríningové vyšetrenie dolných končatín pomocou pletyzmografickej metódy. Toto vyšetrenie je kľúčové pre odhalenie žilového refluxu, ktorý môže viesť k vážnym komplikáciám, ako sú kŕčové žily alebo vredy predkolenia.

Pri pletyzmografii sa manžeta skríningového prístroja umiestňuje priamo na kožu (bez ponožiek a pančúch) v okolí členkov na oboch nohách. Okrem tohto vyšetrenia sú k dispozícii aj názorné ukážky a edukačné materiály, ktoré vám pomôžu lepšie pochopiť ochorenie i jeho dôsledky. Získate aj tipy, čo robiť a nerobiť, aby ste sa ochoreniu vyhli.

Čo je hypertenzia?

Ďalšou aktivitou je vyšetrenie a edukácia verejnosti o hypertenzii. Účastníci festivalu majú možnosť zmerať si krvný tlak a získať užitočné informácie o správnom meraní a sledovaní tlaku krvi. Cieľom tejto aktivity je poukázať na vysoký výskyt arteriálnej hypertenzie a podporiť včasnú diagnostiku a liečbu, čo môže zabrániť vážnym komplikáciám ako sú infarkt, cievna mozgová príhoda alebo srdcové zlyhávanie.

Podpora zdravotného štýlu

Okrem konkrétnych vyšetrení a aktivít ponúka Festival Zdravia aj bohatý program s rôznymi prednáškami, diskusiou o zdravom stravovaní a cvičení, súťaže o zaujímavé ceny, ako aj možnosť konzultácie s odborníkmi v oblasti zdravia a životného štýlu. Pre všetkých a bezplatne.

Kde nájdete presný zoznam miest a termínov festivalu? Na webovej stránke poisťovne Dôvera alebo po klinutí na link nižšie. Nezabudnime, že starostlivosť o naše zdravie by mala byť neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života.

Festival Zdravia je skvelou príležitosťou nielen pre získanie užitočných informácií a vyšetrení, ale aj pre inšpiráciu a podporu zdravého životného štýlu pre nás všetkých. Tak ho nevynechajte.😊

Kde sa môžem zadarmo vyšetriť?

 

2024